Debatt. .

2017-04-20 07:00
”Jag ser fram emot mansupproret inom förskola, skola, vård och omsorg.” Bild: Hasse Holmberg/TT
”Jag ser fram emot mansupproret inom förskola, skola, vård och omsorg.”

”Jag ser fram emot mansupproret”

Det är dags att snäppa upp könsdebatten från snippa och snopp, och fundera på hur får vi ett samhälle där allas röster får plats? 

Jag har i helgen haft förmånen att återigen få reflektera över diskussionen kring kvinnlig och manlig representation i såväl politiska som vardagliga sammanhang. Det slår mig tydligt, när jag påtalar att könsfördelningen ofta är skev, så blir svaret från män; ”om jag som man skulle hålla ett brandtal om kvinnlig dominans skulle jag bli lynchad”.

Ett märkligt svar då saken är den att jag de facto aldrig någonsin hört en man hålla ett brandtal om att bli förbigången eller förbisedd i någon fråga gentemot en kvinna. 

Men skulle det inträffa vore jag den första att varmt välkomna ett sådant inlägg i debatten!

Varför inte ett mansuppror kring; ”Fler män i förskola, skola, hemtjänst och vårdyrken”. Det skulle jag ställa mig bakom till 100 procent.

Tillsammans måste vara ledordet – inte för eller emot. Det är dags att snäppa upp könsdebatten från snippa och snopp till att handla om hur vi tillsammans arbetar för ett samhälle där allas röster får plats, och kan bidra för allas gemensammas bästa. Oavsett vad vi har mellan benen.

Jag ser fram emot mansupproret inom förskola, skola, vård och omsorg.

 

Marie Magnusson (KD) 
ledamot kristdemokratiska kvinnoförbundet i Örebro och ordförande Förskolenämnden