Debatt. .

2017-11-09 07:00
Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stoppa blodbadet i skogen

Blodbadet i skogarna har dragit igång på riktigt, 90 000 djur ska skjutas fram till februaris slut. Debattören Olle Olsson, vill se ett slut på jakten.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Jag har sett bilder på sociala medier där barn sitter nöjda med sin pappa bredvid ett stort lik och lyssnat på SR som intervjuat ”djur- och naturälskande jägare”.

Det är älgens tur att oskyldigt gå mot ett massmord, med en påhittad idé om att arten kommer överbefolka och ta över jorden annars. Som tur är finns det motståndskrafter ute i skogarna som ägnar sin tid åt att rädda älgarna och förstöra för jakten. I den allmänna debatten kallas dessa terrorister. Jag skulle säga att det är otroligt nedvärderande mot de offer som drabbats av terrorism.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Ja, nu kanske ni tänker att jag borde ge mig på den stora boven, djurindustrin. Älgen lever ju faktiskt i det fria, har haft ett bra liv och hinner inte känna något. Djurindustrin är vidrig, men betyder inte att inte jakt är minst lika vidrigt. Under jakt så separeras familjer. Dödas en mamma, är det barn som alltid kommer att sakna henne. Dödas barn, är det en mamma som alltid kommer sakna dem. Och vänta lite nu, att någon har ett bra liv. Varför är det ett argument för att döda? Jag mottar gärna ett svar på hur rättfärdigat det skulle vara på en människa.

Men djur är ju lägre stående, så dem kan vi döda och utnyttja som vi vill, eller hur? Ungefär samma resonemang (fast om andra människor) hittar du i NMR:s partiprogram om du läser det grundligt. Och en sak till, ska vi verkligen utgå ifrån att alla djur som dödas under jakt, faktiskt dödas med ett skott i huvudet och inte hinner känna något? Knappast, då hade alla hobbyjägare varit bättre än utbildade amerikanska sniperskyttar.

Sluta hitta på ursäkter för att få utlopp för sadism.

Och för guds skull, ta inte med era barn. De finns fortfarande hopp för dem. Älskar du djur så låt dem leva, skjut på objekt och käka grönsaker!

 

Olle Olsson 
vegan