Bildreportage.

2017-07-21 08:15
 • Det är inte det lag som vinner flest matcher som får pris. I stället praktiserar man ”fair play” som innebär att ledarna utser det lag man anser ha spelat snällast och låtit alla i laget vara med.  Bild: Pia Gyllin
  Det är inte det lag som vinner flest matcher som får pris. I stället praktiserar man ”fair play” som innebär att ledarna utser det lag man anser ha spelat snällast och låtit alla i laget vara med. 
 • Nattfotbollen i Oxhagen pågår från 19.00 till 23.00. Klart man behöver en paus när man spelar fotboll i så många timmar. Även barn och ungdomar från andra bostadsområden är välkomna till matcherna.  Bild: Pia Gyllin
  Nattfotbollen i Oxhagen pågår från 19.00 till 23.00. Klart man behöver en paus när man spelar fotboll i så många timmar. Även barn och ungdomar från andra bostadsområden är välkomna till matcherna. 
 • Cimen Caliskan är med för andra året, dels för att hon tycker om att spela fotboll och dels för att hon tycker om gemenskapen. Bild: Pia Gyllin
  Cimen Caliskan är med för andra året, dels för att hon tycker om att spela fotboll och dels för att hon tycker om gemenskapen.
 • En gruppbild innan avspark. Orangea lagets målvakt för kvällen är Marwa Farah i lila slöja. Hon var med och spelade redan förra året och har väntat på att årets upplaga av nattfotbollen ska dra igång. Bild: Pia Gyllin
  En gruppbild innan avspark. Orangea lagets målvakt för kvällen är Marwa Farah i lila slöja. Hon var med och spelade redan förra året och har väntat på att årets upplaga av nattfotbollen ska dra igång.
 • Zakaria Ahmed jublar när det blir mål. Bild: Pia Gyllin
  Zakaria Ahmed jublar när det blir mål.
 • ”Heja båda!” Rösterna från sidlinjen hejar på alla på planen och så fort en spelare ramlat är kompisar, oavsett lagtillhörighet, snabbt framme och tröstar. Bild: Pia Gyllin
  ”Heja båda!” Rösterna från sidlinjen hejar på alla på planen och så fort en spelare ramlat är kompisar, oavsett lagtillhörighet, snabbt framme och tröstar.
 • Denna kväll gassar solen och det blir svettigt att kämpa på planen. Vattendunkarna går åt fort.   Bild: Pia Gyllin
  Denna kväll gassar solen och det blir svettigt att kämpa på planen. Vattendunkarna går åt fort.  

Bara fair play i Oxhagen

För andra året i rad arrangerar Hyresgäst­föreningen i Oxhagen nattfotboll för barn och ungdomar under fredags- och lördagskvällar.

Syftet är att genom en meningsfull fritid stärka upp gemenskapen och tryggheten i bostadsområdet.

Aktiviteten, som pågår under tio veckor i sommar, lockar ett 70-tal varje gång. Arrangörerna säger att de märker av en positiv förändring i attityd hos boende i området.

– Det handlar inte bara om fotboll. På planen handlar det om allas lika rätt att få ha bollen – i verkliga livet är det demokrati vi lär ut, att alla förtjänar respekt och att man måste ta hand om varandra. Värdet i det här för framtiden för de här ungdomarna är jättestort, säger Dan Hersan från Hyresgästföreningen.