Hoppa till innehållet

ETC Örebro

De bakar bröd med själen

Emanuel Eskilsson är en av sex stycken delägare i det lokala surdegsbageriet.
Emanuel Eskilsson är en av sex stycken delägare i det lokala surdegsbageriet. Bild: Bild: Pia Gyllin

ETC Örebro.

Att baka bröd som innehåller massa nyttigt för den som äter går inte i en handvändning. ”Det här är ett hantverk och det glöms lätt bort”, säger Emanuel Eskilsson på det ekologiska bageriet Lokal i Kumla.

Från mjöl till limpa på 20 timmar. Det gäller att inte ha bråttom när surdegsbröden ska produceras.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00