Nyheter.

2017-04-14 06:48
  • Karin Ganelind och Nanna Peterson jobbar båda som bibliotekarier vid Örebros första seriebibliotek. Kulturnämnden har satsat 100 000 kronor på inköp till biblioteket och utöver det har Regionsbiblioteket gett ett bidrag på 30 000 kronor.
    Karin Ganelind och Nanna Peterson jobbar båda som bibliotekarier vid Örebros första seriebibliotek. Kulturnämnden har satsat 100 000 kronor på inköp till biblioteket och utöver det har Regionsbiblioteket gett ett bidrag på 30 000 kronor.

En bibbla enbart för serie öppnar i Örebro

Nanna Petersson och Karin Ganelinds bästa tips


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


”Palimpsest”

Författare och illustratör: Lisa Wool-Rim Sjöblom.

Självbiografisk serie om Lisa och hennes liv som adopterad. En gripande historia om att söka sitt ursprung, identitet och saknad. Framför allt är det ett starkt ifrågasättande av adoptioner och hur det hanteras. Vem är de till för, barnlösa par eller för föräldralösa barn? En stark historia som griper tag i läsaren och inte släpper taget. 

”What did you ett yesterday?”

Författare och illustratör: Fumi Yoshinaga.

En härlig mangaserie som handlar om Shiro och Kenjis liv och vardag, och om det som är viktigt i livet: mat och matlagning! Nannas absolut bästa serie.

”Kapten Klara i Rymden”

Författare och illustratör: Johan Wanloo.

För vem tycker inte att det är roligt att läsa om äventyr med Kapten Klara, som tillsammans med sin krokodilkompis Harry reser omkring på haven (och i just den här boken i rymden) med sin ubåt Gudrun?

”Benny Björn tänker utanför ramarna”

Författare och illustratör: Philippe Coudray.

En fantastiskt rolig bok som passar både barn och vuxna. Det är svårt att förklara vad som är roligt, man måste helt enkelt läsa den. Korta seriestrippar där Benny Björn löser vardagliga problem på sitt lite egna vis.

”Nimona”

Författare och illustratör: Noelle Stevenson.

Ett spännande äventyr där vi får följa lord Blackheart och hans sidekick Nimona när de tillsammans ska övertyga kungadömet om att sir Ambrosius Goldenloin och the institution of Law Enforcement and Heroics inte är så heroiska som folket tror. Vem är hjälte och vem är skurk? Och vem är Nimona?

”Roller Girl”

Författare och illustratör: Victoria Jamieson.

Allt börjar med att Astrids mamma tar med henne och kompisen Nicole till ett Roller derbyläger. Astrid blir störtförälskad, hon ska bli en roller girl! En härlig bok om att hitta nya vänner genom en lite ovanligare sport men också de svårigheter som Astrid möter på vägen.

Örebro seriebibliotek

Invigningen av Örebros första seriebibliotek är på fredag den 21 april klockan 17.00

Serietecknaren Ola Skogäng, bibliotekarie Nanna Petersson samt Thomas Karlsson, ordförande för Seriefrämjandet  i Örebro, klipper bandet till Örebros nya seriebibliotek.

Seriebiblioteket har öppet:

Måndagar kl. 14–20
Tisdagar kl. 12–16
Onsdagar kl. 12–16
Torsdagar kl. 12–16
Fredagar stängt

Serieböckerna går även att fjärrlåna via andra bibliotek i kommunen och de kan även lämnas tillbaka på andra bibliotek.