Nyheter.

2017-02-16 23:52
  • ”Att jag får uttrycka mig på det här sättet i kvinnliga roller är verkligen superroligt”, säger Gustav Lagerträd om sina fem karaktärer i I This is it.
    ”Att jag får uttrycka mig på det här sättet i kvinnliga roller är verkligen superroligt”, säger Gustav Lagerträd om sina fem karaktärer i I This is it.
  • I helgen är After Dark på besök på Conventum i Örebro med sin föreställning This is it. ”Det är märkligt, men fantastiskt, med hemmapubliken”, säger Gustav Lagerträd.
    I helgen är After Dark på besök på Conventum i Örebro med sin föreställning This is it. ”Det är märkligt, men fantastiskt, med hemmapubliken”, säger Gustav Lagerträd.

Gustav Lagerträd glänser i After Dark

Under flera års tid har Gustav Lagerträd från Örebro varit en självklar medlem i After Dark. Nu kommer han med hela gänget och Christer Lindarw i spetsen till Conventum för att lysa upp i det grå februari.

Det var våren 2012 som Gustav gjorde debut med legendariska dragshowgruppen After Dark. En kort tid innan hade legendaren själv, Christer Lindarw, kontaktat honom.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


– Jag minns det så himla väl, hur pulsen ökade, säger Gustav.

Att Christer Lindarw ringde berodde på att någon hade sett Gustav göra succé tillsammans med Fashion Pack, Örebros motsvarighet till After Dark. 

– Jag hade väldigt höga krav på mig själv. Och funderade på hur jag stod mig i förhållande till andra. Men efter min audition, som ju uppenbarligen gick bra, har det bara känts bra. Det har aldrig varit någon ångest, gänget är som min familj och vi tar hand om varandra.

Njuter av After Dark

After Dark har varit verksamma sedan 1976 och den bejublade föreställningen This is it spelas alltså i Örebro i helgen. Om det verkligen är slutet för Christer Lindarw som dragshowartist är det egentligen ingen som vet. Gustav försöker att bara vara i nuet.

– Jag har verkligen ingen aning om vad som händer sedan, jag tror att vi alla i ensemblen bara njuter av nuet. Visst skulle det kännas märkligt om inte After Dark fanns längre?

Att Gustav vill fortsätta stå på scen och underhålla människor råder det ingen tvivel om, men exakt hur det kommer att bli låter Gustav framtiden avgöra.

– Ingen kommer att kunna skapa en ny Christer Lindarw eller ett nytt After Dark, det är som att försöka skapa ett nytt Abba. Det Christer har gjort för drag och hbtq-rörelsen kan ingen mäta sig med.

Alltid gillat att klä ut sig

Redan som liten var Gustav fascinerad av att klä ut sig. 

– Jag tror knappt att det finns en enda bild på mig i de gamla fotoalbumen där jag inte är utklädd.

Gustav tillbringade en stor del av sin barndom och tonårstid i Frövi eftersom hans familj flyttade dit när han var fyra år gammal.

– Det var verkligen inte enkelt. Jag vägrade att vara någon annan än mig själv.

I grunden är han utbildad frisör och fritiden tillbringas helst i köket bland bunkar och slevar. En del känner säkert igen Gustav från tv-programmet Hela Sverige bakar.

– Bakningen skulle jag gärna jobba med. Min bakblogg och mitt Instagramkonto går bra och det är verkligen en ynnest för mig, jag älskar det!

Men just nu är det After Dark som tar mycket av hans tid ända fram till maj. 

Hysterisk melodifestival

I This is it gör Gustav fem karaktärer och varje nummer kräver olika saker av honom.

– Jag vill alltid ge något, oavsett om det gäller dans eller det teatraliska. Och att jag får uttrycka mig på det här sättet i kvinnliga roller är verkligen superroligt.

Showandet i sig är det stora tycker Gustav, men visst var det något extra att få backa upp Christer i Melodifestivalen förra året.

– Det var hysteriskt, men fantastiskt.

Nu är det Örebro som gäller vilket alltid ger honom extra mycket pirr innan det är dags.

– Det är klart att det är roligt att spela i hemstaden. Det är märkligt, men fantastiskt, med hemmapubliken. 

Och i publiken sitter Gustavs största fan – hans pappa.

– Han är verkligen hängiven och har varit det från start. Än så länge har jag inga groupies, men det kanske kommer, säger Gustav med ett leende.

Gustav Lagerträd

Ålder: 28 år i mars.

Familj: Mamma, papa och en bror

Bor: På Väster i Örebro.

Fritid: – Bakning, bloggen och träning. Jag springer mycket och kör spinning.

Bloggen: herrhavreflarn.se

Instagram: @lagertrad