Nyheter.

2014-03-06 16:35
Markus Allard. Bild: Arkiv
Markus Allard.

Hallå där, Markus Allard!

Hallå där Markus Allard, som nyligen blev utesluten ur Ung Vänster samt ur Vänsterpartiet. Du har nu startat ett nytt parti, Örebropartiet, som är registrerat för val till Örebro läns landsting och till Örebro kommun. 

Varför startar du partiet?

– Det finns flera orsaker. Vi har ett politiskt etablissemang som hellre värnar om sina positioner och sina löner än att jobba för att förändra samhället i grunden. Vi vill bredda demokratin och jobba för mer direktdemokrati. Där människor får förändra saker underifrån genom kvartersråd och folkomröstningar exempelvis. Jag har alltid försökt att jobba med de här frågorna via exempelvis Ung Vänster och Vänsterpartiet. Men det var en otillräcklig plattform, det går inte att jobba så i Vänsterpartiet. 

Vilka frågor ska Örebropartiet driva?

– Många. Men några exempel är nolltaxa i kollektivtrafiken, vi tycker att man kan halvera politikerarvoden och att all äldreomsorg ska vara i kommunal regi.

Var finns ni på den politiska skalan?

– Vi står till vänster. Men vi vill ta kampen här och nu genom mer direktdemokrati.  

Vad händer härnäst?

– På söndag är det en presskonferens där vi ska berätta mer om våra planer.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter