Nyheter.

2017-12-01 08:00

Papperstidningen läggs ner – tack för de här åren!

Det här är det sista numret av ETC Örebro i pappersformat. Nästa vecka och fram till nyår kommer tidningen i stället att vara i digital form. Därefter läggs tidningen ner.

Numret du håller i handen är det sista ETC Örebro som kommer ut i pappersformat. Förhoppningsvis läser du också de sista numren av tidningen som kommer att vara digitala, men efter nyår är tidningen ETC Örebros tid här på jorden över.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Jag vill passa på att tacka alla som har stöttat tidningen under åren. Självklart alla läsare, men också alla som på olika vis har medverkat i tidningen. Ni som tipsat om nyheter och berättat om era liv. Ni som har skrivit insändare och debatter, och alla ni som bidragit med redaktionella texter och bilder av olika slag.

ETC Örebro har alltid varit en liten tidning. Liten jämfört med konkurrenterna här i länet, en tidning som bara har haft några tusen prenumeranter och en liten redaktion.

Trots det har vi gjort avtryck under de nästan tio år som tidningen har existerat. Våra artiklar har ofta fått vingar digitalt och nått tusentals fler än de som har betalat för tidningen. Reportage har klippts ut och satts upp på anslagstavlor på bibliotek, spridits i väntrum och på olika företag.

Andra tidningar, radio och tv har ofta citerat våra texter, och därmed spridit vidare viktig journalistik i sina egna kanaler.

Vi har under åren mött hundratals länsbor som har berättat om sina liv eller om sina intressen i olika reportage. Konst, poesi, boktips, dans, teater och musik har fått utrymme på nöjessidorna och kultur- och nöjesprofiler från länet har bjudit på sina bästa helgtips under rubriken Nöjespanelen.

ETC Örebro har också varit en plats där människor har fått utrymme för sina åsikter. På den rödgröna ledarsidan har skribenter satt ord på samhällsklimatet och pekat på möjliga förändringar. På debattsidan har alla som velat göra sin röst hörd haft en chans att medverka. Starka känslor och skratt har vi också bjudit på med hjälp av krönikor, serier och satir.

Lokal journalistik som handlar om jämställdhet, rättvisa och miljö behövs fortfarande. Det visar om inte annat den senaste vågen av berättelser efter #metoo.