Kultur & Nöje.

2017-10-13 12:00
Madonna är alltid ett säkert kort när Fashion Pack bjuder in till drag. Hon har varit med Thomas Johansson sedan första framträdandet på Karo­linska skolan i slutet av 90-talet.  Bild: Kalle Jungme
Madonna är alltid ett säkert kort när Fashion Pack bjuder in till drag. Hon har varit med Thomas Johansson sedan första framträdandet på Karo­linska skolan i slutet av 90-talet.

Fashion pack gör ny show på Frimis

Då sommaren inte bjöd på någon dragshow i vanlig ordning, är det tur att killarna i Fashion Pack nu är tillbaka med sin nya show. De är hetare än någonsin och den nya scenen är på Frimis salonger.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

I kväll är det premiär för ”Bedtime Stories”, som är dragshowgruppen Fashion Packs senaste show. Föreställningen ska spelas under sex kvällar i höst.

Showgruppen som har varit verksamma i 20 år tog en paus från sin sedvanliga sommarshow på Strömpis, men när frågan kom om att spela under några kvällar i höstmörkret kunde inte grundaren och primadonnan Thomas Johansson tacka nej.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


– Vi hade inte tänkt köra något alls i år, förutom runt julborden, men Frimis har tjatat så på oss, att jag till slut gav med mig, säger han.

När vi träffas är det några dagar kvar till premiär och både Thomas Johansson och Nils Wengström, som även han är en av tjejerna i showen, möter upp i salongerna på Frimis. Det märks att det är ett taggat gäng som ser fram emot premiären.

– Jag kan ärligt säga att det är här är första gången sedan 2012 som vi har så himla roligt när vi repeterar. Vi är en tajt och bra grupp i år, säger Thomas Johansson.

Mest nytt material

Det är Thomas själv tillsammans med Nils Wengström, Magnus Bertelsen, Joel Götell, Kevin Reyes och Roffe Öhlund som står på scen. Dessutom syr Nils Wengström alla kostymer.

– Det har jag gjort i tio år, men det är så klart lite speciellt att både vara med i produktionen och sedan stå på scen. Förra året var debut för mig som medverkande i showen och jag håller med Thomas, det är en extra familjär känsla i år.

”Bedtime Stories” är till 90 procent nytt material, men gruppen lovar att det kan bli någon glimt som blickar tillbaka på gamla nummer.

– Dragshow ska vara igenkänning, folk vill inte ha för mycket nytt i form av nya artister. Det har vi provat, det är i stället snabba byten och stora divor som går hem. Det är grundpelaren. Så att vi gör samma karaktärer är inget konstigt, men numren är olika, säger Thomas Johansson.

Höstens föreställning kommer att innehålla en hyllning till den bortgångna dragshowlegendaren Lasse Flinckman.

– Lasse var en riktig förebild inom drag, är det någon jag vill hylla så är det honom.

I år gör även politiken entré i form av makarna Trump och Hillary Clinton, ett nummer som kan sluta var som helst.

– Vi har inte gjort något politiskt på det här viset tidigare. Vi får väl se vad det blir, säger Thomas Johansson med glimten i ögat.

Det blir inte något ”snusk” för den som hade hoppats på det, men lite under bältet lovar Fashion Pack.

– Men inget naket, säger Nils Wengström.

På tal om naket, hur gör ni med era snoppar?

– Det är verkligen den vanligaste frågan vi får. Hur gör vi Nils?

– Ja, jag lägger bak den och stoppar upp den i peruken, det är därför jag får sådan höjd på den, säger Nils Wengström.

– Det finns många knep med det där och jag kan lova dig att de är så välinpackade att ingenting kan röra sig, fyller Thomas Johansson i.

Suget efter dragshow finns i stan, det märkte killarna om inte annat under sommaren när de för en gångs skull hade semester.

– Det var många som undrade vad de skulle göra när vi inte spelade, så vi får hoppas att de hittar hit till Frimis. De här lokalerna känns helt rätt för oss och det ska bli skönt att slippa spela utomhus och oroa sig för om peruken ska flyga bort, säger Thomas Johansson.

De har en gång beskrivits som After Darks elaka lillasyster. Något de gillar och som visar att det de gör är rätt.

– Vi är ett gäng stora egon, så är det bara. Men showen är alltid viktigast, det får vi aldrig glömma bort.

Förutom paret Clinton och Trump kan de även avslöja att Madonna dyker upp under kvällen.

– Det gör hon alltid och det har hon gjort i alla år. Publiken vill se det som de känner igen, och vi är skyldiga dem det. Vi showar och det må vara suspekt på scen, men vi är bara artister som älskar att göra vårt jobb.

Showandet handlar om mer än bara yta för gruppen, det är ett sceniskt uttryck.

– Att sätta upp en show som den här kräver ett enormt jobb, det handlar inte bara om snygga ben, säger Thomas Johansson.