Kultur & Nöje.

2017-08-18 12:00
 • Adrijana spelar under fredagen. Bild: Jessica Gow / TT
  Adrijana spelar under fredagen. 
 • Loke Wadström uppträder med sitt dansnummer under söndagen. BIld: Privat
  Loke Wadström uppträder med sitt dansnummer under söndagen.
 • Jasmine Abbors, eller Jasse som hon ­kallar sig som artist uppträder på fredagen. Bild: privat
  Jasmine Abbors, eller Jasse som hon ­kallar sig som artist uppträder på fredagen.

Flera talangvinnare till årets Voxfestival

Hon är en av dem som har vunnit Voxtalangen i sommar. I kväll delar hon scen med Adrijana och Labyrint när årets Voxfestival startar i Varbergaparken.

”Det känns jättehäftigt”, säger Jasmine Abbors från Örebro.

 

Gratisfestivalen i Varbergaparken fyller tolv år i år och ett fullspäckat program väntar besökarna under tredagarsfestivalen.

I kväll är det hiphop och reggae som får stort utrymme i Varberga, med bland annat kända artister som Adrijana och Labyrint. Men det är inte bara gästartisterna som ska glänsa på scenen i kväll. Jasmine Abbors, eller Jasse som hon kallar sig som artist, vann tidigare i sommar en av deltävlingarna i Voxtalangen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Nu får hon chansen att uppträda för en ny publik.

– Det ska bli superkul att vara en del av det här. Jag kommer självklart att stanna kvar och lyssna på de andra när jag har sjungit klart, säger hon.

Musiken tar allt större plats

Hon beskriver sin musik som reggae, med spanska och afrikanska influenser. Det är mycket trummor, dans och hon sjunger på svenska.

– Det är dancehall reggaeton på svenska och texterna handlar till exempel om svek eller hur en kvinna tar sig ifrån en våldsam relation.

Till vardags arbetar Jasmine Abbors heltid med funktionshindrade och fritiden ägnar hon mest åt sin dotter. Fast den senaste tiden har också musiken fått en allt större plats i livet.

Den 31 augusti släpps Jasses första singel som ett team i Norrköping har producerat.

– Jag är helt överrumplad och glad över att det händer så mycket nu. De senaste åren har jag jobbat mycket med rösten och spelat in en del i ABF:s studio i Brickebacken. Sedan har det ena lett till det andra, säger hon.

”Jag älskar att dansa”

En annan talang som får chansen att visa sina färdigheter under Voxfestivalen är tolvåriga Loke Wadström. Han ska uppträda med sitt dansnummer på söndagen, då bland annat skönsjungande killarna i Hearts and Colors och örebroaren Boris René står på scen.

– Det känns kul att få stå på scen tillsammans med så många artister och att jag ska få uppträda inför en så stor publik, säger han.

Det är inte första gången som Loke Wadström dansar på stor scen och inför stor publik. Han deltog till exempel i Kulturnatten förra hösten och han dansade också på Tegelbruket under Dansens dag i våras. Under sommaren har han tävlat i Danskarusellen.

– Att få vara med på Voxfestivalen är en ny chans att få göra det jag gillar. Jag älskar att dansa. Jag vill bli en så bra dansare som möjligt och det är det som jag vill hålla på med när jag blir stor.

För att nå sitt mål tränar han på dansskolan Entré och på Tegelbruket. I höst kommer han att börja dansa i en street dance-grupp som ska resa runt och tävla.

– Jag gillar flera olika dansstilar, men mest hip hop, säger han.

Fakta

Voxfestivalen är en gratisfestival i Varbergaparken. Festivalen pågår 18–20 augusti. Den musikaliska inriktningen skiljer sig åt de olika dagarna.

Festivalen arrangeras av Öbo, Studieförbundet Bilda, Föreningen Scenit med stöd av Hyresgästföreningen, områdesgrupperna i Oxhagen och Varberga, samt ett antal andra sponsorer. Syftet är att skapa en mötesplats där alla etniciteter, åldrar och grupper är välkomna.

Fredag, 18 augusti är ”hiphop-dagen”

Labyrint, Adrijana, Romeo & Jp, Jlhan & Danar, Glam jam, Jasse, Jackie, B’tep, The Movements (dansgrupp), Dj sheriff

Lördag, 19 augusti ”rock-dagen”

Smash Into Pieces, Lillasyster, Kill the Kong, Praise the Sun, Coming of Age, Dreams of Neverland, Generation Loud, With Heavy Hearts, Eleine, Puss (Kiss-tributband)

Söndag, 20 augusti ”familjedagen”

Hearts and Colors, Boris René, Intim, Phia, Sofia Vivere, 2-stubbz, Philip Henning, Loke, Mohlavyr.