Kultur & Nöje.

2017-06-09 12:00

Sommarkonserterna du inte får missa

Sommaren är här nu, oavsett väderprognos så säger almanackan att det är dags för festivaler och livespelningar. Men vad händer då dessa månader i vårt område? Vilka artister kommer till stan, och vad bör du absolut inte missa?

ETC Örebro guidar dig till de några av evenemangen.

Smaken är olika, men ETC Örebro har valt ut några av artisterna som du kan njuta av i sommar. Nu för tiden är stora artistnamn på besök året runt, men det är ändå något speciellt med livemusik en ljummen sommarkväll. Om spelningen du vill se är slutsåld? Lugn, får du inte tag på en biljett i sista minuten så tar du solstolen och slår dig ner utanför och njuter. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Melissa Horn. Bild: Jessica Gow/TT
Melissa Horn.

Melissa Horn – 30 juni

I stort sett först ut denna musikaliska sommar är Melissa Horn som spelar i Stadsträdgården 30 juni. Hon debuterade 2007 och har alltså gett oss melankoliska låtar i tio års tid. Det finns få artister som sjunger så naket och avskalat som Melissa Horn. En skön balans till allt glättigt som vi bjuds på till vardags.

 

Håkan Hellström.  Bild: Thomas Johansson/TT
Håkan Hellström.

Håkan Hellström – 7 juli

Äntligen kommer mannen med stort H till stan. Artisten som delar Sverige i två läger. Men oavsett vad man tycker om Håkan så han har sålt slut Ullevi flera gånger om, och nu står han på scen i Brunnsparken. Biljetterna är slutsålda sedan länge och denna kväll är det 20 000 människor som tillsammans kommer att skråla sig hesa till raden av hits.

 

Per Gessle – 8 juli

Dagen efter Håkan kommer en annan omtyckt musiker till Örebro, närmare bestämt till området vid Gustavsvik. Naturligtvis är det Halmstads stolthet Per Gessle som gästar Örebro med turnén ”En vacker kväll”. Det har gått tio år sedan han sist var ute på turné, så det är nog många som längtat. 

 

Eric Gadd – 15 juli

Soulguden Eric Gadd bjuder på sin sköna röst i Stadsträdgården den 15 juli. Gadd har varit en självklar stjärna på den svenska musikhimlen sedan 1987 och låg ständigt på hitlistorna under 90-talet. Vi kan ju hoppas att han river av ”Do you believe in me” och ”Bara himlen ser på”. 

 

Lisa Miskovsky – 15 juli

Om Eric Gadd inte lockar så kan färjan till Vinön vara ett bättre alternativ. Kvällen den 15 juli spelar nämligen Lisa Miskovsky på Vinöns värdshus. Nu är det några år sedan vi fick nytt material från denna skönsjungande artist, men en sommarkväll med hennes gamla hits sitter aldrig fel. Dessutom ger det extra krydda att besöka Vinön, en pärla i Hjälmaren.

 

Takida. Bild: Ville Juurikkala
Takida.

Takida – 26 juli

På kvällen den 26 juli kan den som är sugen på lite hårdare musik, fast inte jättehård, besöka Villa Strömpis för att njuta av Takida. Här har vi bandet som gör lite popbetonad rock och som har flera hits i bagaget. Takida är ett av Sveriges mest streamade band och denna kväll kan vi äntligen få njuta av dem live. 

 

Miss Li. Bild: Press
Miss Li.

Miss Li – 11 augusti

Ba ba ba ba ba ba ... Miss Li! Dalkullan virvlade in i våra pophjärtan 2006 och har sedan dess haft en given plats. Den 11 augusti är hon först ut när Frimis Salonger presenterar Live på Holmen i sin trädgård. I maj släppte hon nya singel ”Aqualung” och spelningen borde bli en blandning av gamla hits och nytt material. 

 

Eva Dahlgren – 11 augusti

Samma kväll som Miss Li lirar i Frimis trädgård tar sig Eva Dahlgren an sin publik i Stadsträdgården. Så oerhört tokigt att två fantastiska artister spelar samtidigt, här tvingas vi alltså välja. Förra året släppte Eva Dahlgren det efterlängtade och kritikerrosade albumet ”Jag sjunger ljuset” och i sommar gör hon en miniturné med endast fyra stopp, var av ett i Örebro. Passa på!

 

Magnus Carlsson – 12 augusti

Kväll nummer två av Live på Holmen bjuder på Magnus Carlsson. Mannen vi känner igen som sångare i Weeping Willows men som i och med tv-programmet Så mycket bättre 2016 blev ett välkänt ansikte för hela svenska folket. Tidigare i år släppte Magnus sitt soloalbum ”Den långa vägen hem” och med sig på turnén har han sitt sjumannaband! 

 

Top Cats – 26 augusti

En bit utanför centrala Örebro hittar vi Blåbergen, närmare bestämt i Närkes Kil. Det är hit alla som älskar rockabilly beger sig den 26 augusti. Det värmländska bandet Top Cats är trots sin unga ålder riktiga veteraner. Från Torsby till Närkes Kil – fartfylld kväll utlovas.