Kultur & Nöje.

2013-09-14 02:00

Ny stand up-klubb i örebro

Hallå där...

Augin Damar, grundare av Örebro Comedy Club som drar igång på lördag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Augin Damar, grundare av Örebro Comedy Club som drar igång på lördag.

Varför behöver Örebro en stand up-klubb?

– Vi får hit en del stora komiker men mest till de stora arenorna. Jag tycker att vi behöver en stand up-klubb med en mer intim, varm känsla där de etablerade och mest kända komikerna kan uppträda. Det har Örebro saknat. Målet med klubben är att ge publiken en fantastisk skrattfest varje gång och jag ska göra mitt bästa för att bjuda in Sveriges allra bästa komiker.

Vad kommer att hända under premiärkvällen?

– Vi har en fantastisk line-up med komiker. Vi har Tomas Ahlbeck, en komiker som gjort sig ett namn i Stockholm men som ännu inte gjort sig känd för hela Sverige. Sedan uppträder Dominik Henzel, känd från filmen G och de båda tv-programmen Parlamentet och Raw. Han är helt galen på scenen och har ett sjukt kul scenspråk. Och så Magnus Betnér som kanske inte behöver någon närmare presentation.

Varför bjöd du in Magnus Betnér?

– Han har en sjukt speciell stil på scenen med sitt lite arga, irriterade humör och sina politiska betraktelser. Det är roligt att en komiker som aldrig ler ändå kan locka så mycket folk.

Varför tror du att det är så populärt med stand-up just nu?

– Jag tror att folk har fått upp ögonen för det. Man betalar en peng för att få skratta och må bra efter en tuff arbetsdag. Folk hittar sina favoritkomiker och vet att de garanterat kommer att få skratta.

Hur känns det inför premiären?

– Jag är spänd, glad och förväntansfull inför att se hur Örebropubliken tar emot klubben. Jag hoppas att publiken är lika taggad som jag är, då kommer det att bli fantastiskt.

Klara Olander

Örebro Comedy Clubs premiär äger rum på lördag den 14 september, 20.00 i A-salen på Kulturhuset.